SOVA 4. godinu zaredom vodi prvašiće u ZOO:-)

 

U sklopu projekta "Godina đaka prvaka", SOVA u suradnji sa zagrebačkim osnovnim školama od 23. ožujka pa sve do sredine svibnja vodi učenike prvih razreda u posjet Zoološkom vrtu. Tijekom protekle 3 godine, projektom je obuhvaćeno preko 5000 učenika-prvašića zagrebačkih osnovnih škola. Ovim projektom SOVA želi zahvaliti školama koje su godinama SOVINI partneri i uz čiju pomoć kroz tečajeve stranih jezika uspješno prolaze generacije zajedničkih učenika.

Djeca od najranije dobi pokazuju veliki interes za životinje koje su im bliske i koje susreću u susjedstvu, parku, prirodi i najčešće nemaju strah od njih.
Zašto su životinje toliko zanimljive? U svom nastojanju da shvate svijet oko sebe, djeca neprestano kategoriziraju i sortiraju ono što vide. Svijet životinja pruža im mjesto gdje mogu vidjeti i usporediti različite vrste životinja.
Upravo iz tog razloga, posjet Zoološkom vrtu pruža djeci dragocjeno iskustvo učenja. Ondje mogu iz prve ruke istražiti životinjski svijet, njegovo bogatstvo i raznolikost, upoznati se s izgledom životinja, njihovim ponašanjem, hranjenjem, mladuncima itd.
Vjerujemo da će ovaj posjet pomoći prvašićima u razvoju želje da što bolje upoznaju i razumiju prirodu kako bi i sami kroz život pomagali održavanje raznolikosti i ljepote našeg planeta. 

 

Škole čije đake prvake SOVA vodi u ZOO:

Od 23.-24. ožujka

OŠ A.G.Matoša
OŠ S.S.Kranjčevića

Od 27.-31. ožujka
OŠ Kajzerica
OŠ Dugave
OŠ Mladost
OŠ Otona Ivekovića

Od 3.-6. travnja
OŠ Jordanovac
OŠ F.K.Frankopana
OŠ Lovre pl. Matačića
OŠ Julija Klovića
OŠ Pavleka Miškine

Od 10.-12. travnja
OŠ Mate Lovraka
OŠ J.J.Strossmayera
OŠ Žuti brijeg

Od 25.-28. travnja
OŠ Većeslava Holjevca
OŠ Ive Andrića

Od 3.-4. svibnja
OŠ Špansko Oranice
OŠ Bartola Kašića

Od 08-15. svibnja
OŠ Vrbani
OŠ Voltino
OŠ Ante Kovačića
OŠ Ivana Gundulića