IELTS (International English Language Testing System)

Međunarodno priznati ispit iz engleskog jezika kojim se na skali od 1 do 9 određuje stupanj znanja kandidata. Neophodan je za upis na dodiplomske i postdiplomske studije u zemljama engleskog govornog područja a priznaje ga i preko 2000 američkih sveučilišta. Također je potreban za emigraciju u Australiju, Novi Zeland i Kanadu. Ispit je vlasništvo British Councila,  IELTS Australia i Cambridge CELA partnera.
Testiraju se sve jezične vještine: slušanje, čitanje, pisanje i govor. Testiranje pokriva četiri temeljne jezične vještine: slušanje, čitanje, pisanje i govor.
Ocjenjuje se skalom od 1 do 9, a provodi se na dva modula: akademski (Academic Module) i opći (General Training Module).

9 Expert user
8 Very good user
7 Good user
6 Competent user
5 Modest user
4 Limited user
3 Extremely limited user
2 Intermittent user
1 Non user
0 Did not attempt the test

Za ispit se prijavljuje 4 tjedna unaprijed prema točno određenim rokovima koji se objave na webu BC-a a dan održavanja ispita je subota.
Svjedodžba tj. Test report form vrijede 2 godine.

SOVA prema potrebama i interesima polaznika organizira pripremni tečaj u trajanju od 36 nastavnih sati dinamikom jednom tjedno po 4 školska sata, za ispit koji obuhvaća oba modula obzirom da je tip zadataka isti. Ako ste zainteresirani za pripremni tečaj za polaganje IELTS ispita, javite se na: sova@sova.hr

Cijena tečaja : 2.700,00 kn
Plaćanje: 2 jednake rate/prva kod upisa.