Međunarodne diplome

Što su i čemu služe međunarodne diplome

Međunarodno priznate diplome koriste se prilikom školovanja u inozemstvu ili kao dokaz znanja jezika kod zapošljavanja u inozemstvu, ali i u Hrvatskoj. Vrlo su popularne, osobito među mlađim osobama. Posljednjih godina, osim diploma općeg jezika, sve se više traže i usko specijalizirane diplome iz poslovnog komuniciranja te iz područja pravnog i poslovnog jezika.
Za dobivanje međunarodne diplome potrebno je položiti ispit koji provode međunarodne ustanove ili profesori SOVE.

Vodeći svjetski centri nalaze se u SOVI:

Pearson
Pearson je renomirana međunarodna multimedijska kuća koja se bavi obrazovanjem, izdavaštvom i poslovnim informiranjem u čijem su portfelju Financial Times, Economist, Longman i Penguin.
Pored toga, Pearson je razvio jedan od vodećih međunarodno priznatih programa testiranja za kandidate kojima engleski nije materinji jezik – PTE (Pearson Test of English) i to:

PTE YLE – za najmlađe

PTE GENERAL za potrebe daljeg obrazovanja, zaposlenja, useljeničkih i studentskih viza.
SOVA je jedini licencirani centar u Hrvatskoj za provođenje Pearson ispita.

Sveučilište Cambridge
CAE (Cambridge Assessment English) ogranak je University of Cambridge koji provodi međunarodne ispite iz engleskog jezika za osobe kojima on nije materinji jezik. Osnovan je još 1913. godine, te se svojom reputacijom dokazao kao vodeća svjetska institucija u poučavanju i testiranju engleskog kao stranog jezika. Svake godine otprilike milijun kandidata iz 130 zemalja svijeta pristupi Cambridge CAE ispitima kako bi dobili međunarodno priznatu diplomu o znanju jezika.
O ozbiljnosti takve diplome svjedoči i činjenica da veliki broj međunarodnih visokih obrazovnih institucija kao i svjetski poznatih kompanija traži upravo Cambridge CAE Ceftificate kao potvrdu o razini znanja engleskog jezika za svoje buduće studente i zaposlenike.
SOVA već 15 godina provodi specijalizirane tečajeve na kojima se kandidati pripremaju i osposobljavaju za pristupanje CAE ispitima. Naši kandidati godinama imaju prosjek prolaza od 99%, te više od 60% dobije najvišu ocjenu «A».

LCCI – Londonska gospodarska komora
LCCI je Odbor za provođenje ispita Londonske gospodarske i industrijske komore, osnovan 1881. Nudi međunarodne ispite na različitim razinama znanja za kandidate kojima engleski nije materinji jezik (ESOL) LCCI diplome priznaju brojne obrazovne ustanove i poslodavci, te osim što su neophodne za nastavak obrazovanja, važne su i kao kriterij za procjenu vještina pri zapošljavanju.
Sova je licencirani centar za provođenje LCCI ispita na području Hrvatske te nudi i pripremne tečajeve.

Goethe Institut
Goethe-Institut je udruga sa sjedištem u Münchenu, čiji je zadatak unapređivanje njemačkog jezika u inozemstvu i njegovanje međunarodne kulturne suradnje. Institut je nastao 1951. godine kao nasljednik Deutsche Akademie (Njemačke Akademije) osnovane 1925. Danas ima 13 podružnica u Njemačkoj i 150 instituta u 93 zemlje svijeta.
Goethe-Institut nudi polaganje renomiranih međunarodnih ispita njemačkog jezika na svim razinama (A1-C2) i iz godine u godinu bilježi povećanje broja kandidata. Tako je 2011. zabilježen značajan porast zanimanja za njemački jezik, prije svega u Europi, Sjevernoj Americi i Africi, a ispitima Goethe-Instituta pristupio je rekordan broj od više od 184.000 kandidata diljem svijeta.
Svjedodžbe Goethe-Instituta znatno povećavaju šanse za studij i zapošljavanje u zemljama njemačkog govornog područja, a priznate su u cijelom svijetu kao dokaz o poznavanju njemačkog jezika.

 

Rezultati međunarodnih ispita

 

 

 

Povratak