Pearson međunarodna diploma

PRIJAVA ZA POLAGANJE ISPITA U SVIBNJU

SOVA je licencirani ispitni centar za Pearson Test of English od početnog nivoa do nivoa vrsnog korisnika (A1 – C2).

Pearson je jedna od najvećih međunarodnih multimedijskih korporacija koja u svom portfelju ima The Financial Times, The Economist, Penguin i Ladybird, a na tržištu je lider u izdavaštvu digitalnih i papirnatih udžbenika, obrazovnih materijala i razvoju suvremenih nastavnih tehnologija.

Pearson Test of English je ispit kojim kandidati dokazuju svoju jezičnu kompetenciju na različitim nivoima kroz sve četiri vještine: čitanje, pisanje, slušanje i govor. Po položenom ispitu, kandidatima se dodjeljuje međunarodno priznata diploma izdana od strane Edexcel-a, krovne organizacije koja održava i ispite mature u Velikoj Britaniji.

PTE Young Learners posebno je namijenjen djeci i osmišljen da na zanimljiv i zabavan način testira znanje engleskog jezika u realnim situacijama i kroz igru. Ispit testira djetetovu mogućnost upotrebe jezika, te daje procjenu trenutnog znanja i na taj način pruža dragocjenu povratnu informaciju o napretku.

Pearson ispiti za djecu:
Springboard A1 –  namijenjen je polaznicima koji su u Sova školi stranih jezika završili tečaj Junior 4 i svima koji imaju završenu pripremu jezika u trajanju minimalno 280 sati.
Breakthrough A2  – namijenjen je polaznicima koji su u Sova školi stranih jezika završili tečaj Junior 6 i svima koji imaju završenu pripremu jezika u trajanju minimalno 420 sati.

PTE General (A1, A2, B1, B2, C1, C2) – namijenjen je polaznicima srednjih škola i odraslim osobama za potrebe daljnjeg obrazovanja, zaposlenja, useljeničkih i studentskih viza.

Svi PTE ispitni materijali dolaze iz Londona i po obavljenom testiranju, šalju se u London na ocjenjivanje. Rezultati se objavljuju na Sovinoj stranici mjesec dana nakon ispitnog roka a diplome stižu u rujnu.

Popis institucija koje priznaju Pearson diplomu možete pronaći – ovdje

Povratak