Pripremni tečajevi za međunarodne diplome, nastava u učionici

Međunarodne diplome

Što su i čemu služe međunarodne diplome

Međunarodno priznate diplome koriste se prilikom školovanja u inozemstvu ili kao dokaz znanja jezika kod zapošljavanja u inozemstvu, ali i u Hrvatskoj. Vrlo su popularne, osobito među mlađim osobama. Posljednjih godina, osim diploma općeg jezika, sve se više traže i usko specijalizirane diplome iz poslovnog komuniciranja te iz područja pravnog i poslovnog jezika.
Za dobivanje međunarodne diplome potrebno je položiti ispit koji provode međunarodne ustanove ili profesori SOVE.

Sova, škola stranih jezika, kao ovlašteni Pearson ispitni centar nudi i omogućuje polaganje ispita međunarodno priznate diplome.

Pearson je renomirana međunarodna multimedijska kuća koja se bavi obrazovanjem, izdavaštvom i poslovnim informiranjem u čijem su portfelju Financial Times, Economist, Longman i Penguin.

Pored toga, Pearson je razvio jedan od vodećih međunarodno priznatih programa testiranja za kandidate kojima engleski nije materinji jezik – PTE (Pearson Test of English).

Pearson ispiti obuhvaćaju četiri jezične vještine: test integriranog čitanja i pisanja, test slušanja i test govora.
Ispit kao takav je neprocjenjivo iskustvo na putu daljnjeg akademskog obrazovanja jer su diplome bez vremenskog ograničenja.

PTE YLE – za najmlađe:

  • FIRSTWORDS – A1.3
  • SPRINGBOARD – A1
  • QUICKMARCH – A2.1
  • BREAKTHROUGH – A2

PTE GENERAL (diplome od A1 do C2 stupnja) –  za potrebe daljnjeg obrazovanja, zaposlenja, useljeničkih i studentskih viza.

Popis institucija koje priznaju Pearson diplomu možete pronaći – ovdje

 

Povratak